Vrijheid boven alles

Het is een vreemde en nogal trieste week geweest. De moordpartij op satirisch weekblad Charlie Habro door islamitische fundamentalisten heeft me bijzonder geraakt. Daarnaast heeft collega Willem – op een heel ander niveau dit – aangegeven te gaan stoppen per einde januari. Zijn positieve gemoed zal gemist worden op de toch al dunbevolkte redactie van Alex van Groningen.

Wat Charlie Habro betreft: Het positieve is de verbroedering die dit heeft opgeleverd. In nagenoeg alle grote Europese steden zijn massaal tochten georganiseerd om aan de wereld duidelijk te maken dat vrijheid (van meningsuiting) het grootste goed is wat we hebben. En dat we bereid zijn daarvoor te vechten.

Ook prominenten uit de moslim gemeenschap heb ik – gelukkig – horen zeggen dat dit een walgelijke wandaad is. En zo moet het ook zijn. Geert Wilders kreeg een hoop kritiek toen hij twitterde ‘het is oorlog’. En het is bijna altijd volkomen terecht dat Wilders kritiek krijgt. Echter in dit geval is het niet Wilders die op zijn reet moet krijgen, maar een ieder die ook maar wat voor sympathie dan ook kan opbrengen voor deze radicale gekken.

Ik ben een linkse rakker die in heel veel solidariteit bereid is mee te gaan, maar voor moslim fanatici die mensen vrijheden willen afpakken kunnen we geen genade hebben. En ik zie/lees/hoor/ruik dat velen er zo over denken en strijdlustiger dan ooit zijn geworden!!! Dat hebben die idioten – die overigens eerder deze avond zijn doodgeschoten good riddance – mooi bereikt. Kom maar op motherfuckers, als jullie bereid zijn te sterven voor jullie Allah kan dat geregeld worden.

Freedom

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s