De beste zombie games voor de iPhone en iPad

De zombierage die in 2002 werd ingezet met ‘28 Days Later’ is anno 2012 nog steeds niet over; een 10-jarig jubileum dus! Om dit te vieren keek @JKleyngeld naar de beste (en beroerdste) zombie games die te vinden zijn voor je smart Phone of iPad.

Stupid Zombies
Prijs: 0,79 €
Uitgever:
GameResort LLC

Het is een schaamteloze rip-off van ‘Angry Birds’. Zelfs de titel is een direct afgeleide. In plaats van varkens neermaaien met vogels schiet je bij deze game kaatsende kogels af om stomme zombies bloederig om zeep te helpen. En dat is helemaal geen vervelende bezigheid! Qua verslavendheid staat het spel gemakkelijk op één lijn met ‘Angry Birds’. De verschillende manieren waarop de zombies uit elkaar vallen, ontploffen, onthoofd worden en verbrijzeld worden gaat nooit vervelen; voor je het weet zit je dit spel uren te spelen. Een goede investering voor 0,79 cent.


Zombieville USA 2

Prijs:
0,99 €
Uitgever:
Mika Mobile, Inc.

Doet qua karakters en setting wel denken aan de klassieke zombiefilms van George A. Romero. Je bent een soort redneck en loopt door een met zombies vergeven stad gewapend met – onder andere – een pistool, shotgun en honkbalknuppel. Het is een leuk spel, maar wel vrij moeilijk. Je zult hierbij echt de tijd moeten nemen je in de gameplay te bekwamen.

Plants vs. Zombies
Prijs: 2,39 €
Uitgever:
PopCap

Nu al een klassieker; ‘Plants vs. Zombies’ is hét strategische zombiespel dat je gespeeld moet hebben. Leg een tuin aan vol met cactussen, zonnebloemen, paddo’s en ander vegaspul terwijl een zombie-invasie losbreekt. De uitdaging is om de goede keuzes te maken in je flora en te allen tijde snel te handelen. Dit is de beste bezigheidstherapie sinds tafeltennis. Het enige nadeel; je hebt hem vrij snel uitgespeeld.

Zombie Gunship
Prijs: 0,79 €
Uitgever:
Limbic Software

Dit fotorealistische spel heeft een simpel concept. Bescherm een bunker en vluchtende burgers van een zombie invasie. Hoe meer zombies je vanuit de lucht afschiet, hoe hoger de score. Prima vermaak. Voor de echte fanatiekelingen is het ook een mooie uitdaging om via Facebook de strijd aan te gaan met medekanonniers.

Zombies vs Ninja
Prijs: Gratis
Uitgever:
Hwa David

Ook gratis is er op zombiegebied best wat te vinden. In ‘Zombies vs Ninja’ wordt de eeuwenoude vraag beantwoordt; in een strijd tussen zombies en ninja’s, wie wint er? Aan jou de eer om de ninja te beheersen en met werpsterren en bommen verschillende soorten zombies definitief naar een andere wereld te sturen. Het snelle swipen gaat echter al snel vervelen en de gameplay is daarmee niet geweldig. Visueel is het wel goed gedaan. Plus; had ik al gezegd dat het gratis was?

Een Reactie op “De beste zombie games voor de iPhone en iPad

  1. Pingback: Wat vinden we toch zo fascinerend aan zombies? | @JKleyngeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.