Over J. Kleijngeld

Een voorstelrondje dus:

Aangenaam. Mijn naam is Jeppe Kleijngeld (1980).

Over J. Kleyngeld - Jeppe Kleyngeld - Okt 2017

Ik ben getrouwd met Loesje en heb één dochter: Rosa. Ik woon in het dorp Schermerhorn in Noord Holland. Samen met Loesje onderhoud ik hier een prachtig eiland in de polder.

Sheep

In 2005 kreeg ik mijn eerste baantje als redacteur. Informatie verzamelen, teksten bouwen, zorgen voor een mooie layout…heerlijk. Ik was meteen verkocht en sindsdien heb ik niks anders meer gedaan.

In 2008 kwam ik terecht bij Alex van Groningen, een opleider en leverancier van vakinformatie voor financiële professionals. Acht jaar lang (2010-2017) was ik voor deze uitgever hoofdredacteur van FM Magazine, een bedrijfseconomisch tijdschrift. Daarna heb ik de redactie gedaan van onder andere de titels AccountantWeek en CFO Magazine.

Sinds een aantal jaren ben ik coördinerend redacteur van een platform over fusies en overnames, investeringen en de financiële markten (MenA.nl). Kijk hier voor een selectie van mijn publicaties.

Mijn beroep is ook mijn hobby. Op mijn persoonlijke website Fragmenten.blog schrijf ik over mijn grootste passies, zoals popcultuur, media, film, psychologie, wetenschap en filosofie. Mijn verzameling blogs en essays is hier te vinden.

Mijn andere passie is filmmaken. Vroeger wilde ik zelfs filmregisseur worden in Hollywood. Hoewel ik die ambitie niet heb waargemaakt (nog niet in elk geval :-)) maak ik wel korte, experimentele video’s. Deze zijn te vinden op mijn YouTube-kanaal Jeppy’s Video Circus. Ik heb ook een website over films gehad: FilmDungeon.com. Deze is inmiddels uit de lucht, maar de content is nog wel terug te vinden op deze website.

Daarnaast houd ik me ook bezig met filosofie. In mijn visie is het universum geen fysieke, maar een mentale entiteit. Wat we waarnemen is niet fundamenteel ‘echt’ (echt als in: ook aanwezig wanneer niemand observeert), maar een creatie van ons bewustzijn. Omdat we onderdeel zijn van een veel grotere entiteit, is absolute dood niet mogelijk en bestaan we voor eeuwig in steeds wisselende vorm.

Momenteel werk ik aan een Engelstalig platform over deze filosofie en de wetenschappelijke onderbouwing ervan, genaamd Free-Consciousness.com. Ik verwacht dit platform begin 2024 uit te brengen. Als je mijn activiteiten wilt volgen, kun je je aanmelden voor emailnotificaties op de homepage.

Bedankt voor het bezoeken van mijn website!

Contactgegevens
jeponline@hotmail.com (privé)
jeppekleijngeld@sijthoffmedia.nl (zakelijk)
LinkedIn profiel

Over @JKleyngeld 3
Huis (voor)

Over @JKleyngeld 4
Huis (achter)

Het eiland
Het eiland

Over JKleyngeld - Loesje
Loesje

Jeppe & Rosa
Rosa en ik