Money Diving

flip-diving-1

Het spel Flip Diving is de reden dat ik nooit apps koop die aankopen bieden vanuit de app. Voor mensen met slechte impulsbeheersing (ik dus) gaan deze spelen je een fortuin kosten. Dit spel maakt gebruik van het principe simpelheid; kies verschillende personages die spectaculaire duiken uitvoeren op verschillende prachtige locaties, zoals rotspartijen, zwembaden van miljonairs of luxe boten. Technologisch is het een vernuftig spel; het maakt gebruik van ragdoll physics om de sprongen (en vallen) zo realistisch mogelijk te simuleren.

Het verdienmodel van uitgever Silver Games werkt als volgt: om extra personages, locaties of sprongen te unlocken heb je muntjes nodig. Die kun je verdienen of kopen, maar gezien het tempo waarmee verdienen gaat, is kopen heel verleidelijk. Op deze wijze verdienen spelmakers tegenwoordig fortuinen (de gamemarkt is nu groter dan de film- en muziekindustrie samen). Zeker spellen die online gespeeld worden stellen de makers in staat het verslaafde gedrag van hun klanten met laserprecisie in kaart te brengen. Elke gedraging die leidt tot meer en vaker spelen versterken ze, en alle afhaakmomenten slopen ze eruit. Het enige wat je hiertegen kunt doen is bewustzijn ontwikkelen. Maar zelfs dan laat je je af en toe lekker gaan. En ach, uiteindelijk heeft Flip Diving me maar 20 eurootjes gekost. En daarvoor heb ik bommetjes kunnen maken met Big Dave vanuit een luchtballon. Koopje dus.

flip-diving-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.