Nieuwe tophit voor Rovio

Het Finse bedrijf Rovio, verantwoordelijk voor het smart Phone spelletje ‘Angry Birds’, is terug. Het succes van ‘Angry Birds’ zal weinigen zijn ontgaan. Speelgoedwinkels hebben nu zelfs eigen schappen met merchandise van het gekleurde gevogelte. Hun nieuwe spel heet ‘Bad Piggies’ (‘The Piggest Game Ever’). De hoofdpersonen zijn de groene varkentjes die in ‘Angry Birds’ voortdurend onder vuur worden genomen door de vogels, vanwege de diefstal van hun eieren.

Rovio is dankzij het succes van ‘Angry Birds’ uitgegroeid tot misschien wel een van de succesvolste app ontwikkelbedrijven ter wereld. Vooral dankzij ‘Angry Birds’ boekte Rovio in 2011 een omzet van 75,4 miljoen euro. Het bedrijf werkt dan ook momenteel aan een beursgang volgens de Zweedse zakenkrant Dagens Industri. De beursgang zou gepland staan voor de tweede helft van 2013 en het zou het gaan om een notering aan de New York Stock Exchange of technologiebeurs Nasdaq, maar ook de beurzen van Hongkong en Singapore worden niet uitgesloten.

Eerlijk is eerlijk, ‘Bad Piggies’ is een geweldige nieuwe game van het bedrijf. Het verhaal draait om de stoute varkentjes die een kaart naar een schat aan eieren willen bemachtigen. Ze zijn gek op eieren namelijk. Waar je in ‘Angry Birds’ een katapult hanteert moet je in ‘Bad Piggies’ je technische vaardigheden aanwenden om voertuigen te bouwen waarin de varkens zich over de heuvel- en rotsachtige gebieden kunnen verplaatsen. In level 1 ‘Groundhog Day’ bouw je rijdende voertuigen en in leven 2 ‘When Pigs Fly’ vliegtuigen, helikopters en luchtballonnen. Dit is minstens zo verslavend als het sloopwerk in ‘Angry Birds’ kan ik uit eigen ervaring vertellen.

Met het verdienmodel van ‘Bad Piggies’ zit het ook wel snor. Het spel zelf kost slechts 0,79 eurocent. Een bescheiden bedrag voor zoveel pret. Echter, als je er niet uitkomt met het bouwen van je voertuig moet je de hulp van een monteur inhuren. En dat komt nog wel eens voor bij een a-technisch persoon als ikzelf. Weet ik veel of je een motorblok wel of niet bovenop een voertuig kan plaatsen… Het inhuren van een monteur mag drie keer gratis. Daarna moet je een 10-klussenkaart kopen voor 1,59 eurocent. Twee keer de prijs van het spel zelf dus! Dat is een interessant model. Stel je koopt een televisie voor 800 euro, en als je een storing wilt laten verhelpen kost dat je 1599.-. Ik denk dat Rovio de omzet gaat verhogen in 2013… Petje af voor deze Finnen, die na de bijna ondergang van Nokia wel weer een succesje kunnen gebruiken.


Zie de trailer van Bad Piggies hier..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.