Word succesvol game ontwerper in ‘Game Dev Story’

Game Dev Story

Altijd al game ontwikkelaar willen zijn? Ik niet, maar nu ik het ben geworden, vind ik het wel erg fantastisch. Waar dat onder andere mee te maken heeft, is dat je in het spel Game Dev Story geen programmeur of iets dergelijks bent, maar de eigenaar van een spelletjesfirma. Als manager van de tent bepaal je wat voor genre game je ontwikkelt (shooter, RPG, racing, simulation, etc) en wat voor type (piraat, ninja, basketbal, etc). Als baas bepaal je ook of je de nadruk wilt leggen op realisme, innovatie of aaibaarheid. Hoe succesvoller je game, hoe meer geld je verdient. Dat geld kun je gebruiken om je games steeds beter te maken, en voor de populairdere consoles (van Senga, Sonny, Intendro of Microx) te ontwikkelen die blijven uitkomen. Dat is meteen de grootste zwakte van dit spel. Het is super verslavend, maar je moet je helemaal suf ontwikkelen om genoeg geld bij elkaar te sparen om games voor de betere consoles te kunnen ontwerpen. Kortom, de programmeurs/testers van Game Dev Story hadden moeten concluderen dat je inkomsten met een factor 2 of 3 omhoog hadden gemoeten. Nu ben ik voortijdig afgehaakt. Wel wil ik nog even de muziek complimenteren. Het muziekje van level 1 is de meest aanstekelijke game muziek sinds Super Mario Bros.

Game Dev Story
Prijs: 0,99 €
Uitgever: Kairosoft
Size: 9.1 MB
- 4 star

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.