Vanaf vandaag verkrijgbaar: Yellow Submarine van LEGO

Vandaag 1 november komt LEGO met een speciale set van de beroemde Yellow Submarine uit de geanimeerde Beatles-film ‘Yellow Submarine’ uit 1968 die weer gebaseerd was op het gelijknamige liedje uit 1966.

yellow-submarine-1yellow-submarine-2

De set bestaat uit ongeveer 550 onderdelen, inclusief de goed lijkende bandleden John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Dat blauwe figuurtje is Jeremy Hillary Boob, een verzonnen personage uit de film.

Het, ik mag wel zeggen briljante, idee om de onderzeeër als LEGO-pakket uit te brengen komt van Kevin Szeto, zowel Beatles als LEGO-fan. Hij diende het idee in bij de Deense fabrikant via een Kickstarter-achtige pagina waar LEGO-liefhebbers hun eigen ontwerp kunnen indienen. Degene die meer dan 10.000 stemmen ontvangen, worden door het LEGO-team in overweging genomen. Vorig jaar kreeg het ontwerp van Szeto groen licht en werd het in productie genomen.

De prijs van de onderzeeboot bedraagt 55 euro. Ik weet wel wat ik voor Sinterklaas ga vragen dit jaar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.