De top 10 best bezochte websites

Toen ik onlangs aan het zoeken was op mijn eigen website Filmdungeon.com kwam ik erachter dat Alexa, the web information company mijn website rankt op 26,231,679. Oops, dat kan toch niet echt wereldklasse zijn.

Dat triggerde mijn nieuwsgierigheid. Wat zijn nou de beste websites wereldwijd? De beste 2 laten zich niet moeilijk raden; Google en Facebook. Ook YouTube op plaats 3 is niet geheel onverwacht. Yahoo en Live (Hotmail) staan op plaats 4 en 5 en dan komt de eerste verassing. Wat is een Baidu? Oh ja logisch, China zit ook op het wereldwijde web aangesloten en doet het zelfs beter dan Wikipedia die op positie 7 staat.

De lijst wordt afgemaakt door Blogger (8) ofwel Blogspot.com, een site voor het publiceren van weblogs. Op 9 staat MSN en de lijst wordt afgemaakt door Tencent. Wie? Jawel Tencent, een Chinese internetportal dat zelfs het machtige Twitter verslaat (11). Ik heb nog wel wat te doen om Filmdungeon naar de bovenste regionen te krijgen. Het houdt een mens van de straat…

01. Google
02. Facebook
03. YouTube
04. Yahoo
05. Live
06. Baidu
07. Wikipedia
08. Blogger
09. MSN
10. Tencent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.