Life in a Day

Het bijzondere van internet is dat je de mogelijkheid hebt om met de hele wereld samen een film te maken. Met ‘Life in a Day’ is dat gebeurd. In dit unieke project van Kevin MacDonald (‘The Last King of Scotland’) en Ridley Scott (‘Alien’ en ‘Gladiator’) zijn YouTube-gebruikers wereldwijd opgeroepen een moment vast te leggen van hun leven op zaterdag 24 juli 2010.

De hele wereld reageerde… Meer dan 80.000 mensen uit alle uithoeken van de wereld legden een moment vast. Van Australië tot Zambia en van de wereldsteden tot de meest onbereikbare delen van de wereld. Videomateriaal werd ingezonden uit 192 landen. Het doel is om toekomstige generaties te laten zien hoe het was om op deze dag te leven.

De filmers kregen bij hun opdracht een aantal vragen voorgelegd;
– Wat heb je in je zak?
– Waar houd je het meeste van?
– Waar ben je bang voor?

Het levert een verzameling bijzondere, grappige, ontroerende, mooie en bovenal échte videomomenten op. De makers hebben, bij wat de moeilijkste montageklus aller tijden moet zijn geweest (4.500 uur video terugbrengen tot 1,5 uur), goed gekeken naar de authenticiteit van het materiaal. Bij elk beeld, hoe kort en simpel ook, krijg je het gevoel naar echte levens op aarde te kijken. Het is een fascinerend idee hoe de wereld ronddraait en er overal tegelijk zoveel afspeelt.

Niet alles wat er is gebeurd op die dag is mooi. Uiteraard is er ook conflict, ziekte, oorlog, brand, honger, pijn en verdriet. 24 juli 2010 is bijvoorbeeld ook de dag van het tragische drama in Duisburg tijdens de Love Parade. Maar de keerzijde is zichtbaar via liefde, trouwen, geboorte en familie. Het zijn ook vooral de kleine dingen die mensen gelukkig lijken te maken.

Hoe een perfecte zondagochtend te beleven; maak koffie en een lekker ontbijtje klaar en ga ‘Life in a Day’ kijken. Je zult je verbonden voelen met de wereld. Ook zul je heel veel zin krijgen om het beste van de rest van je dag te gaan maken.

De aftiteling is het overigens ook waard om nog even voor te blijven zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.