Zo doe je dat!

Lange file A9 door ongeval bij Amstelveen

27 november 2013, 07:54

Een ongeluk op de A9 vanuit Alkmaar naar Amstelveen zorgt woensdagochtend voor veel vertraging. Tussen Aalsmeer en Amstelveen is alleen de vluchtstrook open. Rond 07:30 uur botsten er meerdere voertuigen op elkaar. De dagelijkse ochtendspitsfile vanaf Beverwijk is inmiddels versmolten met die achter het ongeval. In totaal staat er 10 kilometer verkeer stil. Het is nog niet duidelijk wanneer de rijbaan weer helemaal in gebruik is. Het ongeluk op de A9 is een van de weinig dissonanten tijdens de woensdagochtendspits. Verder is het in het hele land bijzonder rustig. Even voor 08:00 uur stond er slechts 50 kilometer file. Normaal gesproken staat er 100 kilometer file rond dat tijdstip.

OngelukOngeluk 2

Ik heb niet eerder in zo’n grote crash gezeten. Het is adrenaline verhogend, kan ik je vertellen. Ik zag voor me dat verschillende auto’s keihard in de ankers gingen. Ik volgde uiteraard. Toen ging het heel snel. In een luttele seconde wist ik dat als ik niet zo uitwijken, ik bovenop de auto voor me zou knallen. Ik wist er rechts langs te schieten, maar de combinatie met het remmen maakte dat ik slipte en tegen de vangrail opknalde.

De schade aan mijn auto viel mee vergeleken met de circa 10 andere betrokken auto’s. Die waren total loss. Samen met de andere ‘slachtoffers’ ben ik door een bergingsbedrijf afgevoerd, samen met de auto’s. Bij het bergingsbedrijf hebben we koffie gedronken en gezellig gepraat, allemaal nog behoorlijk high van de adrenaline.

De totale file die we veroorzaakt hebben leverde weggebruikers op de A9 zo’n 50 minuten vertraging op. Kicken om eens aan de andere kant te staan. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.