10 favoriete slechteriken uit jaren 80’ tekenfilms

Nu ik vader ben, komen er weer veel herinneringen los uit mijn jeugd, zowel fijne als minder fijne. In de positieve categorie valt het consumeren van eindeloos veel tekenfilms. Er is niks mooiers… Maar wat maakt mijn favoriete tekenfilms nou zo te gek om naar te kijken? Dat zijn de personages en dan vooral de slechteriken. Hieronder mijn favoriete tien.

10. Cobra Commander (G.I. Joe)
Cobra Commander

De leider van de terroristische Cobra organisatie en aardsvijand van de Joes. Wat hem behalve zijn coole uiterlijk indrukwekkend maakt is zijn grenzeloze ambitie om de hele wereld te domineren.

9. Evil-Lynn (He-Man)
Evil-lynn

Alleen die naam al maakt haar onvergetelijk. ‘He-Man’ is één van de meest memorabele series uit de jaren 80’ en dat is voor een belangrijk deel te danken aan fantastische personages zoals deze.

8. Venger (Dungeons & Dragons)
Venger

Een slechte tovenaar met een angstaanjagend uiterlijk. Ook al wordt hij beschreven als een slechte macht, vergelijkbaar met de duivel, wordt er in de serie ook op gehint dat hij ooit goed was.

7. Balthasar (De Smurfen)
Lord Balthazar

De peetvader van Gargamel is een stuk enger dan Gargamel zelf. En hij heeft ook veel betere plannen om de smurfen te grazen te nemen. Ook al verscheen hij niet vaak in de serie, hij heeft toch een onuitwisbare indruk nagelaten.

6. Dr. Claw (Inspector Gadget)
Dr Claw

De slechterik waarvan je alleen zijn klauw te zien krijgt. Of is ooit zijn ware gezicht onthult? Tot een minuut geleden wist ik het niet. Nu wel. Het antwoord is gelukkig ‘nee’. Tenminste niet in de originele animatieserie.

5. Krang (Teenage Mutant Ninja Turtles)
Krang

In de video ‘four disturbing questions about Krang’ geeft Daniel O’Brien van Cracked.com een hilarische omschrijving van Krang, een alien die alleen uit hersenen met ogen bestaat. De belangrijkste vraag is waarom hij voor bovenstaand lichaam heeft gekozen als hij elk mogelijk design had kunnen kiezen. Freaky.

4. Krulos (Dinoriders)
Krulos

Kikker-achtige leider van de Rulons, de slechteriken in de animatieserie ‘Dinoriders’, die het opnemen tegen de brave Valorians. Onder zijn leiderschap vallen slangachtige wezens met als generaal Rasp, mierachtigen met als leider Antor, haaiachtigen met als generaal Hammerhead, en krokodilachtigen met als leider Krok.

3. Shredder (Teenage Mutant Ninja Turtles)
Shredder

Deze blikken Japanse krijger verdient een plek in de galerij der coolen vanwege zijn übercoole uiterlijk. Hij is een kwaadaardige ninjutsu-meester en de hoofdvijand van de Turtles.

2. Megatron (Transformers)
Megatron

Die stem, die stem… Megatron heeft meer persoonlijkheid dan alle Autobots bij elkaar. Ik vond het altijd zielig voor hem als zijn kwade plannen weer eens in het water vielen. Respect voor deze held.

1. Skeletor (He-Man)
Skeletor

Noem een coolere slechterik dan Skeletor! Dat kun je niet, omdat hij de rest in alle opzichten verslaat. Naam, uiterlijk, de panter waarop hij rondrijdt… Alleen op het gebied van stemgeluid is Megatron hem de baas, maar verder ruled Skeletor de wereld. Nu nog Eternia…

2 Reacties op “10 favoriete slechteriken uit jaren 80’ tekenfilms

  1. Pingback: Top 10 best gelezen fragmenten allertijden | FRAGMENTEN UIT HET SCHEMERLAND

  2. Pingback: Power of Grayskull | FRAGMENTEN UIT HET SCHEMERLAND

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.