Wouter de Bie (Big Data Architect bij Spotify): “Muziekstreaming is een continue zoektocht”

Interview door Jeppe Kleijngeld

Spotify

De Zweedse muziekstreamingdienst Spotify heeft in korte tijd de muziekindustrie compleet omgegooid. Wouter de Bie, Big Data Architect bij het bedrijf, deelt zijn unieke ervaringen in experimenteren met data en het creëren van unieke diensten, zoals Discover Weekly.

“Heel veel IT-bedrijven uit Silicon Valley roepen dat ze de wereld gaan veranderen”, begint Wouter de Bie (35), Big Data Architect bij muziekstreamingdienst Spotify. Het mooie van Spotify vindt hij dat het bedrijf dit ook daadwerkelijk doet. Het model van streamen is immers een heel ander model dan het kopen van nummers via iTunes.

“Spotify is een van de eerste diensten die muziek op deze manier aanbiedt”, aldus De Bie. “Daarmee hebben we het consumentengedrag veranderd alsook de manier waarop de muziekindustrie met digitale media omgaat. Omdat wij hierin voorop lopen moeten we constant nadenken: Wat is het best mogelijke product dat wij kunnen leveren? Dat weten we niet, want we kunnen het nergens afkijken. Muziekstreaming is een continue zoektocht: Hoe willen mensen het nu eigenlijk gebruiken? Big data helpt ons die vraag te beantwoorden.”

>>> Lees verder op FM.nl <<<


Discover Weekly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.