Stan & Ollie

Prachtfilm van regisseur Jon S. Baird (Filth) over het legendarische komische duo in de schemering van hun carrière. Het is 1953 en het hilarische tweetal reist door het Verenigd Koninkrijk en Ierland voor een comeback-tour. Tegelijkertijd hopen ze een nieuwe film over Robin Hood van de grond te krijgen. Initieel verloopt de tour dramatisch en treden Stan & Ollie op voor zaaltjes van 30 man. Alles is vergankelijk, ook roem. Juist roem misschien wel, want dit was het meest succesvolle komisch duo allertijden! En zelfs voor hen is het succes opgedroogd. Maar ze laten zich er niet van weerhouden aan hun comeback te werken. Wel kampen ze beide onderliggend met verbittering over het verleden. Stan is boos omdat Ollie een keer met een andere partner in een film heeft gespeeld (‘die met die olifant’). En Ollie twijfelt of Stan wel echt van hem houdt, of alleen van hun faam. Wat volgt is een krachtige, ontroerende biografie in de traditie van Chaplin en Ed Wood. Met meesterlijke acteerprestaties van Steve Coogan en John C. Reilly.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.