Dial M for Madness

De hoes is van kunstenaar Peter Blake die ook ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ voor ‘The Beatles’ maakte.

Madness heeft een nieuwe CD gemaakt. Madness!! Mijn favoriete ska-band aller tijden. De nutty boys uit Camden Town kwamen op in 1976 en bestaan dus al ruim 35 jaar. Toonaangevende hits zijn Baggy Trousers, One Step Beyond, Our House en Night Boat to Cairo. Hun nieuwste plaatje heet ‘Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da’ en bevat 13 nieuwe tracks. De samenstelling van de band is ongewijzigd en de rocksteady beats en opzwepende saxofoon uithalen zijn dus terug van weggeweest. Qua teksten is er weinig veranderd, wat enigszins verbaasd. ‘It was very late in the discotheque’, begint het tweede nummer Never Knew Your Name. Zijn die gasten van Madness ouwe lullen geworden die niet gegroeid zijn in het leven? vroeg ik me af enigszins somber. Maar toen dacht ik; ook dat hoort bij het leven en het is ook wel geruststellend dat sommige dingen nooit veranderen. Bovendien weten de boys mij met sterke tracks als My Girl 2, La Luna en Circus Freaks weer helemaal naar mijn jeugd terug te toveren. Tophits ontbreken op de CD en de inhoud is niet diepgravend, maar bevat wel lekker luisterende, licht gevoelige liedjes die zanger Suggs met zijn prettige stemgeluid prima weet over te brengen. Zijn deze ouwe geezers het nog waard om te beluisteren? Het antwoord is Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.