Bullet to the Head – Stripreview

Er wordt een hoop bloed vergoten in Bullet to the Head, een misdaadstrip van de Nieuw-Zeelandse artiest Colin Wilson en Franse schrijver Matz (The Killer). Het grafische driedelige boek is oorspronkelijk uitgebracht in Frankrijk in 2004-2006 onder de titel Du Plomb Dans La Tete en is nu voor het eerst in het Engels verschenen. Het eerste pluspunt is dat de dialogen prettig gestoord zijn en doen denken aan Tarantino films. Twee huurmoordenaars discussiëren over schoenen, terwijl ze op weg zijn naar een klus; het omleggen van een senator. Na de moord waarbij ook twee honden en een minderjarige prostituee om het leven komen, raken verschillende andere personages betrokken bij het politieke spel en vallen de lijken al snel bij bosjes. Het stijlvolle geweld en verassende verhaal, trok actieregisseur Walter Hill aan, die de strip in 2012 verfilmde met Sylvester Stallone in de hoofdrol. De 5,8 op IMDb doet vermoeden dat dit geen meesterwerk is geworden, maar de strip is zeker de moeite waard… Check it out…

- 3 star

Bullet to the Head

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.