De 10 beste films om tijdens kerst te kijken

Beste Kerstfilms 1

10. The Lord of the Rings trilogie
Een episch spektakel met alle elementen van geweldige cinema. Het is dan wel geen kerstfilm, maar omdat de LOTR films (en Hobbit films) altijd rond kerst uitkwamen hangt er de warme gloed van kerstmis omheen. Bovendien zijn het films waar je je goed door gaat voelen, en daar gaat het uiteindelijk om met kerstmis, niet?

9. Star Wars trilogie
Hetzelfde als hierboven. Luke Skywalker’s epische strijd tegen het slechte keizerrijk zal je een warme en geïnspireerde kerst bezorgen. Misschien dat je zelfs een traantje moet wegpinken op het einde.

8. Scrooged
Ik heb het dan over de versie van Richard Donner uit 1988. Wie kan beter de cynische rol van Scrooged vertolken dan Bill Murray, de held? Deze verfilming van het klassieke kerstverhaal ‘Scrooge’ is de moeite meer dan waard.

7. Jingle All the Way
Beste kritieken heeft deze kerstfilm met Arnold Schwarzenegger nooit gekregen (hij krijgt een 5.4 op IMDb), maar hij is echt wel vermakelijk. Vader Schwarzenegger is vergeten een populaire Turbo Man te kopen voor zijn zoontje en moet nu op jacht naar een exemplaar van deze uitverkochte superheld.

6. Lethal Weapon
Een van de beste actiefilms van de jaren 90′ en hij speelt zich af tijdens kerst. Een suïcidale agent (Mel Gibson) moet samen met zijn nieuwe partner (Danny Glover) op jacht naar een bende drugsdealers.

5. Home Alone
Een absolute klassieker voor de jeugd. Een inventief jongetje blijft per ongeluk achter als zijn familie op vakantie gaat, maar hij maakt er toch een geweldige kerst van. Hij moet alleen twee inbrekers tegenhouden die het op de inboedel van zijn ouderlijk huis voorzien hebben.

4. Die Hard
Niet alleen de beste actiefilm ooit gemaakt, maar ook de beste kerstfilm. Bruce Willis maakt Duitse terroristen koud tijdens een kerstfeestje in een Los Angeles wolkenkrabber. Hij doet dit volledig in stijl: ‘Now I have a machine gun. Ho ho ho.’

3. Die Hard 2
Een exacte kopie van deel 1, maar nu speelt het zich op een vliegveld af. Gelukkig hebben ze ook de goede elementen gekopieerd: geweldige bad guys, strak geregisseerde actiescènes, humor en een perfecte Bruce Willis in de hoofdrol. ‘Just once, I’d like a regular, normal Christmas. Eggnog, a fuckin’ Christmas tree, a little turkey. But, no. I gotta crawl around in this motherfuckin’ tin can.’

2. Als je begrijpt wat ik bedoel
Deze was gedurende mijn jeugd altijd op televisie rond Kerstmis. Het is een echte tranentrekker en nostalgie ten top. Het tragische verhaal van de draak Zwelgje en heer Ollie B. Bommel blijft een klassiek verhaal dat zich perfect leent voor een warme kerstavond.

1. Gremlins
Op nummer 1 staat deze ultieme kerstfilm. Billy Peltzer krijgt voor kerstmis de schattige Gizmo, een mogwai (wat Chinees is voor ‘kwaadaardige geest’). Er wordt bij verteld dat als hij de regels naleeft, het helemaal goed komt, maar als hij dat niet doet de mogwai zal transformeren tot monsterachtige gremlin. Er gaat niks boven een beetje horror en chaos op kerstavond. Het komt toch altijd weer goed.

Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.