7 tools voor het digitale tijdperk

Voor de kerstvakantie volgde ik een workshop voor productivity ninja om in 2016 nog effectiever te werken. En een echte productivity ninja is behendig met wapens. Welke tools kun je als kenniswerker echt niet meer zonder anno 2015?

1. Tools om automatisch zinnen te generen
Woorden en zinnen die je dagelijks tientallen keren typt kun je beter automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan ‘Hartelijke groet’ of ‘Kun jij dit oppakken? Dankjewel’. Hier zijn verschillende tools voor, zoals:
PhraseExpress
ActiveWords
Fingertips
Tekst Expender

2. Sneltoetsen
Je toetsenbord is misschien wel je meest gebruikte wapen. Lees hier de nodige tips & tricks om sneller en slimmer te werken met je toetsenbord.

3. Getpocket
Ben je aan het surfen en kom je steeds dingen tegen die je eigenlijk wilt lezen, maar je hebt er op dat moment geen tijd voor? Getpocket voegt een opslaan knop aan je browser toe – op je PC, Mac en/of tablet – waarmee je heel makkelijk webpagina’s kunt opslaan in je persoonlijke pocket. Wanneer je ze gelezen of bekeken hebt kun je ze er weer uitgooien. Getpocket zorgt ervoor dat je nooit meer hoeft te denken: ‘Waar heb ik dat nou ook alweer gezien?’

7 tools voor het digitale tijdperk

4. Slimme RSS-feed
Tientallen sites langs om aan je informatie te komen? Dat is nauwelijks efficiënt. Gebruik Feedly, deze A-Grade RSS-reader helpt je om je kanalen optimaal te organiseren op één plek.

5. Wachtwoorden onthouden
Om veilig te internetten heb je talloze complexe wachtwoorden nodig, maar hoe onthoud je die allemaal? Je kunt ze in een Excel-sheet parkeren in de cloud, maar nog makkelijker is het om ze via 1Password te onthouden. Bijkomend voordeel, 1Password logt je automatisch in wanneer je een site bezoekt waar je moet inloggen. Deze app kost wel geld. Er bestaan ook gratis tools, zoals Roboform en LastPast.

6. Digitaal geheugen
Evernote is de perfecte tool om alles wat digitaal is in te gooien. Koppel er een scanner aan en je kunt ook al je papierwerk makkelijk digitaal opslaan. Het grootste voordeel is de super slimme zoekfunctie die zelfs woorden op foto’s leest. Maak een foto van het label van een fles wijn bijvoorbeeld en Evernote zoekt zo het merk voor je op.

7. Slim verzamelen
Met Braintoss (iPhone) of Voicenote (Android) kun je gemakkelijk voicenotes maken en die aan jezelf of anderen mailen of SMS’en. Nooit meer moeilijk doen met pen en papier in de auto.

Braintoss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.