Het Konijneneiland wenst u een prettige kerst

Christmas

Het Konijneneiland bestaat alweer vijf jaar. In het eerste vliegensvlugge jaar, vonden meer dan honderd verweesde of verwaarloosde konijnen een nieuw en beter thuis. Helaas werd onze verzorgster Loesje geveld door een vervelende ziekte. Dat kwam niet van gister op vandaag, maar vervelend was het wel. De overtocht naar het Konijneneiland per boot werd hierdoor bemoeilijkt, evenals het soppen van sommige konijnenhokken.

Maar we gaven niet op, er stonden immers konijnenlevens op het spel! En dus verhuisden we eind 2013 van het oude, vertrouwde eiland naar een nieuw (woest beplant) schiereiland. Er werden rietkragen bevochten, hokken verhoogd en bezems verlengd: Konijneneiland nr. Twee was een feit!

Nu en dan kwamen er terminale en hoogbejaarde konijnen bij Het Konijneneiland. Loesje heeft een zwak voor deze groep: ‘Kom maar hoor oudjes’ zegt ze dan. Want oude konijnen hebben je natuurlijk het hardste nodig. Die zet je niet zomaar op de stoep. En zo ontstond het konijnenbejaardentehuis, waar oude en terminale konijnen mogen blijven, tot ze omvallen van ouderdom.

Het Konijneneiland nr. Twee is daarvoor de uitgelezen plek: meters en meters wuivend grasland, bomen en een echte konijnenheuvel. De konijnen leven er helemaal los en vrij, samen met een (terminaal) konijnenvriendje. Elk koppel leeft op zijn eigen gebied, want konijnen van dezelfde sekse vechten, (ook oudjes). Het eiland is verdeeld door diep ingegraven hekken en iedereen heeft een schuilhok met veel hooi om lekker in weg te kruipen. Geen suffe bejaardenflat dus, maar een bijna wild konijnenleven!

Door het goede leven op het eiland worden de konijnen stokoud. Het leven krijgt weer zin. Ouderdom komt met gebreken en gebreken met torenhoge dierenartskosten. Uw financiële steun is dus nog steeds van harte welkom!!

Ook gaat de opvang van ‘gewone’ asielkonijnen nog steeds door. Zij kunnen bij Loesje even bijkomen van een zwaar of saai konijnenbestaan. Ze worden verwend, gecastreerd, gekoppeld én herplaatst bij leuke nieuwe baasjes. Ook hier komt uw donatie van pas! De castratie van één konijn kost bijvoorbeeld: 72,- euro. Een baaltje hooi 4,50 euro.

Neem eens een kijkje op onze website http://www.hetkonijneneiland.nl op de dagboekpagina. Daar zijn de komende tijd steeds meer foto’s te zien van het leven op Het Konijneneiland!

Stichting het Konijneneiland
loesjekleijngeld@hotmail.com
NL13 ABNA 0505 0167 61

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.