Nostalgie scoort: Top 4 blogs 2015

Zoals ieder jaar heeft WordPress weer een rapport uitgebracht over de performance van mijn weblog in 2015. Daarbij wordt ook duidelijk welke onderwerpen duidelijk het populairste zijn onder mijn bezoekers. In voorgaande jaren scoorde de financiële sector als thema altijd erg hoog, dus daar heb ik in 2015 veel over gepubliceerd (recentelijk nog deze), maar er was afgelopen jaar een thema dat nog veel ‘hotter’ was, namelijk het thema ‘nostalgie’.

Wat bedoel ik precies met nostalgie? Dit zijn vier van de best gelezen blogs van afgelopen jaar:

1) 10 favoriete slechteriken uit jaren 80’ tekenfilms
Nostalgie 1 - He Man Skeletor
Nu ik vader ben, komen er weer veel herinneringen los uit mijn jeugd, zowel fijne als minder fijne. In de positieve categorie valt het consumeren van eindeloos veel tekenfilms. Er is niks mooiers… Maar wat maakt mijn favoriete tekenfilms nou zo te gek om naar te kijken? Dat zijn de personages en dan vooral de slechteriken. Hieronder mijn favoriete tien. Lees verder…

2) Heerlijk nostalgisch: Actiefilms uit de jaren 80/90
Nostalgie 2 - Commando
Toen ik opgroeide in de jaren 80’ en 90’, de tijd dat we films nog huurden op VHS-tapes bij videotheken, was ik verslaafd aan hersenloze actiefilms. Schwarzenegger, Willis, Stallone, Van Damme en Seagal waren mijn voornaamste helden toen. Lees verder…

3) Pure nostalgie: Harley Davidson and the Marlboro Man
Nostalgie 3 - Harley Davidson and the Marlboro Man
Onlangs had ik weer eens zin in een nostalgische filmervaring. ‘Harley Davidson and the Marlboro Man’ (een 5.6 op IMDb) heb ik wel 10 keer gezien in de jaren 90’, de enige film waarin twee merken in de titel gepromote worden. Ik weet nog dat ik hem voor het eerst gehuurd had met mijn broer Alexander (ook de naam van de bad guy gespeeld door Daniel Baldwin). Ik was meteen verliefd op de film. Lees verder…

4) Mijn top 5 Commodore 64 Games
Nostalgie 4 - Pitfall Commadore 64
Als kind van de jaren 80 had ik natuurlijk een Commodore 64, de beroemde 8-bit computer die in 1982 werd geïntroduceerd door Commodore International voor een prijs ver beneden die van de vergelijkbare Apple II. De naam refereert aan het fantastische RAM-geheugen van 64 kilobytes. Lees verder…

Opvallend is dat geen van deze blogs in 2015 geschreven zijn, maar al eerder. Misschien is de actualiteit vol oorlogen, vluchtelingen, klimaatproblemen, ontslagen en financiële malaise reden voor mensen om mentaal terug te keren naar de onbezorgdere jaren 80’/ 90’.

Wat de reden ook is, WordPress suggereert dat ik in 2016 meer ga schrijven over dit thema. Nu onderhoud ik deze weblog eigenlijk niet voor het publiek – sorry – omdat ik daar op mijn werk al continu mee bezig ben – en jkleyngeld.com echt een hobbyding is waar ik over alles kan spuien waar ik maar behoefte aan heb. Zo worden blogs die ik zelf het boeiendste vind, zoals deze, nauwelijks gelezen.

Maar dat betekent niet dat ik helemaal niks doe met de bezoekersstats. Dus wellicht meer nostalgie in 2016, het is immers niet het meest vervelende thema om over te schrijven en onderzoek naar te doen.

Wat voor nostalgie dan? Ik maakte op IMDb al een keer deze lijst met 50 nostalgische actiefilms uit de jaren 80’ / begin jaren 90’. Misschien kan ik daar op doorborduren. Of iets met actieseries uit de eighties, zoals ‘The A Team’, ‘Renegade’ en ‘The Dukes of Hazard’. Geen gebrek aan materiaal in elk geval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.