Is ‘Super Mario Run’ die 10 euro waard?

super-mario-run

Het vorige week door Nintendo gelanceerde ‘Super Mario Run’ is al 40 miljoen keer gedownload (maar slechts 4% van die downloaders kochten volgens analisten het spel). Het was de eerste keer dat de Italiaanse loodgieter in de appstore verscheen, dus het spel was van te voren al een kaskraker. Wat dat betreft vallen de cijfers me wat tegen, maar dat heeft ook met de prijs te maken. Die bedraagt 10 euro na level 3, vergeleken met andere games niet goedkoop vinden vele klagers.

Maar goed, voor de realisten onder ons die weten een gratis lunch niet bestaat is de kernvraag; is het Nintendo-spel die 10 euro waard? Ja, ik ben over de belangrijkste aspecten dik tevreden. Het ziet er prachtig uit met alle bekende werelden en vijanden die weer van de partij zijn. De ‘gameplay’ is ook prettig; je speelt deze Mario-game met slechts één vinger; het besnorde personage rent al automatisch, dus je hoeft alleen maar te springen. Vanzelfsprekend worden de sprongen gedurende het spel steeds acrobatischer.

24 levels lijkt heel wat, maar je vliegt er doorheen, al wordt het vanaf level 3 een stuk lastiger (tenzij de Mario-skills in je DNA geëtst zitten, zoals bij mij). Daarnaast zijn er gelukkig nog wel de nodige mini-games te spelen. Conclusie, door de grafische kwaliteiten, fijne gameplay en de herspeelwaarde, is dit een topper die je moet hebben. Bovendien, had ik al gezegd dat het een Super Mario-game op de iPhone is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.