Verdeeldheid in de samenleving: ken je vijand


Volgens de Chinese generaal Sun Tzu moet je je vijand kennen om een oorlog te kunnen winnen. Sterker nog, in ‘The Art of War’ zegt hij zelfs dat je je vijand moet worden. In het sterk verdeelde politieke landschap in Nederland staan ten minste twee groepen tegenover elkaar: de Wilders-stemmers en de linksen (iedereen die niet voor Wilders stemt is links volgens de Wilders-stemmer, dus ik vat het zo maar even samen).

Nu sta ik zelf uiteraard aan de linkerzijde, dus is het aan mij om in de huid van de Wilders-stemmer te kruipen. Hoe denkt deze stemmer? 10 overtuigingen op een rij. Let op, het gaat niet op feiten of volledigheid, maar om de mindset.

1. De afgelopen 40 jaar heeft de linkse Nederlandse overheid de normen en waarden van dit land verkwanseld.

2. De massamedia zijn volledig links en politiek gekleurd en zijn blind geworden voor de werkelijkheid. Ze zijn zeker niet in staat tot onbevooroordeelde verslaggeving.

3. De burgers die nog niet het licht hebben gezien, staan massaal onder de invloed van deze propagandamachines en de politiek correcte en corrupte regering.

4. De politieke elite heeft geen idee wat er leeft onder de gewone burgers. Het kan ze ook niet schelen; ze gaan gewoon verder aan het weggeven van Nederland aan Europa en Islamitische immigranten.

5. De Islam is een fundamentele bedreiging van onze samenleving en we geven hen alle ruimte hun verovering succesvol voort te zetten.

6. Geert Wilders is de enige politicus die durft uit te spreken wat er werkelijk aan de hand is; de rest is corrupt, naïef en/of heeft oogkleppen op.

7. Het kabinet doet dingen voor eigen gewin en vooral geen dingen die in het belang zijn – of zelfs tegen het belang zijn – van het Nederlandse volk.

8. De Moslims zijn middels voortplanting bezig de wereld te veroveren. Over enkele tientallen jaren zijn ze in de meerderheid in Nederland en vertellen ze onze vrouwen wat die moeten dragen.

9. De rechtstaat is niet onafhankelijk en deelt veel te softe straffen uit aan misdadigers die een gevaar vormen voor de samenleving. Ondertussen worden goede politici die de problemen aankaarten, zoals Wilders, wel veroordeeld door het establishment.

10. De Nederlandse identiteit is aan het verdwijnen: tradities zoals Sinterklaas worden afgeschaft en buitenlanders krijgen volop ruimte om hun gang te gaan.

En begrijp ik ze nu een beetje? Eigenlijk helemaal niet. Nationaliteit is niets meer dan een collectieve fantasie die vroegere machthebbers hebben verzonnen om grote groepen mensen te organiseren. Niks mis mee, maar moet ik nou echt bang zijn dat die langzaam verandert? Alles veranderd continu, daar kan geen politici iets aan veranderen. De geschiedenis wordt grotendeels gevormd door puur toeval. En zijn Moslims nou echt zo’n groot probleem? Ja, extremisten natuurlijk wel, maar voordat ‘de moslims’ – wat sowieso een belachelijke generalisatie is – ons hun wil gaan opleggen? Gaat niet gebeuren.

Maar ik hoef me niet druk te maken om de tegenstander, want volgens een stuk in de Volkskrant vanmorgen (die foute linkse nepkrant, het echte volk leest The Post Online en De Telegraaf), staat het allang vast op wie iedereen gaat stemmen; het gaat niemand lukken de ander te overtuigen zich bij ‘de goede kant’ aan te sluiten, dus waarom moeten we elkaar zo nodig begrijpen? De verhouding links-rechts blijft hetzelfde en aangezien rechts net iets meer stemmers trekt, zal die weer aan de macht komen in welke vreemde combinatie dan ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.