Gangs of New York Vs. King of New York

Gangs of New York
Historisch epos van Martin Scorsese over kolonisatie in New York gedurende halverwege de 18de eeuw. Destijds waren de verwachtingen erg hoog en als gevolg viel de film wat tegen, maar een herevaluatie is op zijn plaats. Amerika is echt gebouwd op bloed en dat zie je hier in al zijn glorie. Briljant zijn de kostuums, de sets, het camerawerk en de legendarische vertolking van Bill the Butcher door Daniel Day Lewis.

King of New York
Een gangster film geschoten als vampierfilm. De psychopathische drugsbaas Frank White – briljante vertolking van Christopher Walken – neemt de macht over in New York. Een groep agenten die er niet voor terugdeinzen zelf te moorden zit achter hem aan. Donkere visie op de misdaad van filmmaker en kunstenaar Abel Ferrara met een uitstekend script en ditto cast.

Als je er maar één mag kijken, welke wordt het dan?
Beide zijn het net geen perfecte films, en hebben ze een paar dingen die niet goed werken. In ‘Gangs’ o.a. het optreden van Cameron Diaz en in ‘King’ is het einde niet optimaal. Toch zijn beide wel behoorlijk essentieel. Met het pistool op het hoofd dan maar ‘Gangs’ vanwege de geschiedenisles die je bij blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.