Eerste klant Konijneneiland

Tijdens een tochtje naar Geestmerambacht (ten noorden van Alkmaar) onlangs, zagen Loesje en ik een konijn lopen. Niet zo gek natuurlijk, dit zie je wel vaker, maar het verschil met eerst is dat we nu een konijnenopvang in Schermerhorn hebben. Tamme konijnen die door hun baasjes in het bos zijn gedumpt maken geen schijn van kans en hebben hoogstens nog 1 leuke zomer. Maar ook dit is zeer twijfelachtig. Ze lopen teken op (deze kleine had er zo’n 50, raken zwanger en worden met pech aangevallen door een andere bosbewoner of passant (zoals een hond).

Loesje wist het beestje te vangen en we hebben hem thuis in de splinternieuwe hokken gezet. We weten nog niet zeker of het een jongen of meisje is maar we hebben de eerste klant van Stichting Het Konijneneiland (website binnenkort online) Billie genoemd. De uitdaging is nu om de toekomst van Billie zo prettig mogelijk te maken. Daarom zoeken we een baasje die hem (waarschijnlijk hem) een leuk leventje wil bezorgen. Geïnteresseerd? Mail ons via jeponline(at)hotmail.com.

De kat is overigens minder blij met de komst van Billie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.