De Chinezen rukken op (en het begint met… babymelk?)

Er is al jaren sprake van een economische machtverschuiving. De welvaart in het Westen neemt substantieel af, terwijl Azië zwaar in opkomst is. Sinds twee weken is deze nieuwe machtsverhouding ook zichtbaar in de supermarkt. Wie op zoek gaat naar babymelk (ik dus) zal lege schappen aantreffen. Bij de Etos, de Albert Heijn, in zowel Alkmaar als Amstelveen, kon ik geen kant en klare Nutrilon meer vinden. Met veel moeite kreeg ik een pak poeder te pakken…

De Chinezen rukken op

Bij de Etos stond een bordje waarop werd uitgelegd dat de reden van het lege schap een verhoogde export naar China is. Net goed – denk ik bij mezelf. We hebben het aan onszelf te danken dat we nu worden ingehaald. We hebben landen als Afrika bewust kapot laten gaan, onder het mom van ‘het is het natuurlijke verloop van dingen’. Ik heb genoeg walgelijk superieur voelende Europeanen ontmoet voor wie ik het nu heerlijk vind dat hun arrogantie wordt afgestraft.

Als babymelk het begin is, vraag ik me alleen af waar het eindigt. Looprekken, rollators, dementiepillen, medisch personeel??? We gaan het meemaken.

Advertenties

Een Reactie op “De Chinezen rukken op (en het begint met… babymelk?)

  1. Pingback: Economie heeft positieve geluiden nodig van politiek | @JKleyngeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s