Google drive(s) me nuts

Voor een tijdschrift moet ik een hele zooi bestanden naar mijn vormgever sturen. Normaal gebruik ik daar een on premise tool voor genaamd Elvis, maar omdat ik even niet on premise werk, wilde ik ouderwets mail gebruiken. Op mijn werk gebruiken we G-Mail voor thuis en Outlook op de zaak. G-Mail vind ik shit. Ik kan nooit functies vinden en het feit dat G-mail conversaties gebruikt in plaats van mappen vind ik belachelijk. Mijn hersenen denken niet in conversaties, maar in mappen. Dat gaat niet veranderen door Google’s vindingrijkheid. Bovendien denk ik nu vaak dat ik een vrij lege inbox heb, maar dankzij conversaties blijkt dat dan helemaal niet zo te zijn.

Maar goed, ik wou dus bestanden sturen naar Henk Spermatank, de vormgever. Waar is de attachment knop gebleven?!? Weg! Dan maar klikken op een raar kubusje dat onder in beeld staat (in dat vreselijk irritante nieuwe e-mailveld dat ik nu verplicht moet gebruiken). Ik zie het volgende:

Voortaan geen bijlagen meer. Hier is Google Drive.
Google Drive is de plek waar je al je bestanden kunt maken, delen en bewaren. Je kunt nu bestanden tot wel 10 GB die je hebt opgeslagen in Drive, rechtstreeks toevoegen aan e-mails. Meer informatie over Google Drive | Sluiten

Geweldig! In plaats van 1 handeling moet ik er nu wel tien verrichten om mijn spullen bij Henk te krijgen. Oké, ik kan nu ook grote bestanden per mail versturen, maar daar gebruik ik toch liever het fantastische Wetransfer voor. Ik snap het wel hoor. Google wil dat je hun hele applicatiesuite gebruikt voor al je Office-dingen, en hun agenda is wel een erg handige tool geef ik toe. Google Docs trouwens ook. Wat ik eigenlijk het verschil tussen Google Docs en Google Drive? Ik ben mijn intuïtie volledig kwijt, dankzij Google. Als één van de belangrijkste innovatieve spelers ter wereld moeten ze toch begrijpen dat een innovatie alleen werkt als het mensen het leven makkelijker maakt?

Maar goed, ik upload en deel mijn bestanden wel in Google Docs. Daarna Henk bellen of hij ze überhaupt wel kan openen… Zou me niks verbazen als ik een scheldende Henk aan de lijn krijg. Henk houdt ook niet zo van die ‘handige’ applicaties. Helemaal niet.

Google Drive

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.