5 simpele manieren om jouw doelen te realiseren

Het bereiken van doelen is één van de meest besproken management onderwerpen. Ondanks de duizenden blogs en boeken die erover geschreven zijn, is er echter geen gouden formule voor. Wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen, die in belangrijke mate zullen bijdragen aan het succesvol realiseren van je belangrijkste doelen.

1. Kies doelen die je trots maken
Als je je bij het bereiken van een doel niet trots zult voelen, dan kun je er beter niet voor gaan. Ons leven is te kort, om doelen na te jagen die niet dicht bij je hart liggen. Zelfs al is het maar een klein doel, dan nog moet het je veel plezier geven wanneer je het hebt bereikt.

2. Maak het kleiner
Het is gemakkelijker om een hoofdstuk van een dik boek te lezen, dan je af te vragen waar je de tijd vandaan gaat halen om het hele boek te lezen. Doe hetzelfde met je doel; breek het in hele kleine stukjes, en zo kom je – bijna onbewust – steeds dichter bij het behalen van je doelstelling.

3. Werk er iedere dag aan
Ongeacht de omstandigheden, moet je dagelijks aan je doel werken. Stel dat je een marathon aan het voorbereiden bent, en je heb een rustdag, dan kun je evengoed lezen over top marathonlopers, je dieet plannen, met andere renners praten, et cetera. Dit zorgt ervoor dat je op je doel gefocust blijft en het niet langzaam uit het oog verliest.

4. Vier kleine successen
Stel dat je een cursus doet naast je werk, en je hebt een eerste opdracht goed volbracht, sta daar dan echt even bij stil, in plaats van te denken ‘er komen nog veel meer opdrachten.’ Je bent een stap dichterbij het bereiken van je doel gekomen en dat moet gevierd worden. Een passende beloning voor jezelf motiveert je om weer de volgende stap te zetten.

5. Het proces is cruciaal
Terug naar het marathonvoorbeeld. Je kunt geen marathon uitlopen door er slechts dagelijks aan te denken. Je zult je moeten richten op het proces, de training, het dieet, de uitrusting, et cetera. Kortom, focus je op het proces, en het resultaat zal vanzelf volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.