Meth dealende huisvader

Mijn uitdaging momenteel: continu zoeken naar nieuwe TV-series die de moeite waard zijn. Loesje en ik verslinden series en het wordt steeds lastiger iets van enige kwaliteit te vinden. Kort geleden ontdekte ik de Amerikaanse serie Breaking Bad en na het zien van seizoen 1 en 2 kan ik constateren dat dit de beste ontdekking sinds tijden is geweest. Het lijkt nog het meeste op Dexter qua concept, namelijk een ogenschijnlijke gewone man kampt met een geheim tweede leven wat hij verborgen moet zien te houden voor de buitenwereld anders draait hij levenslang de bak in of wordt hij vermoord.

De brave huisvader en scheikundeleraar Walter White krijgt te horen dat hij dodelijke longkanker heeft. Om zijn vrouw en gehandicapte zoon toch wat geld na te laten – wat natuurlijk niet gaat lukken met zijn schamele lerarensalaris – besluit hij Methamphetamine (ofwel Crystal Meth) te gaan produceren. Verrassing: Hij is er meesterlijk goed in. Natuurlijk heeft Walter niet de juiste kanalen om het spul gedistribueerd te krijgen. Dus schakelt hij oud-leerling Jesse in. Samen vormen ze een onwaarschijnlijk duo die de straten van Albuquerque, New Mexico voorzien van de beste meth ooit. Hun product wordt razend populair, ze krijgen te maken met levensgevaarlijke criminelen en Walt kampt tegelijkertijd met de uitdaging om alles geheim te houden van zijn familie. Niet in de laatste plaats omdat zijn zwager bij de Drugs Enforcement Agency (DEA) werkt.

Al vanaf de slimme en vermakelijke Pilot weet Breaking Bad te boeien. Nooit voorspelbaar en goed uitgewerkte karakters en verhaallijnen zorgen ervoor dat de serie erin gaat als zoete koek. Walter’s personage wordt wel steeds onsympathieker, maar dat is de bedoeling ook, ‘breaking bad’ betekent immers het slechte pad opgaan. Het zal boeiend worden om de verdere transformatie te aanschouwen.

Seizoen 1 is slechts zeven afleveringen lang vanwege de schrijversstaking in Hollywood, maar Seizoen 2 is een volwaardig seizoen met dertien knallers. Ik kijk uit naar het verschijnen van seizoen 3 op DVD. Tot die tijd ga ik Damages proberen waar ik wisselende verhalen over lees. Mocht iemand tips hebben voor meer onbekende, maar toffe series houd ik me aanbevolen (graag reactie hieronder plaatsen). Breaking Bad is in ieder geval een aanrader; een beetje weird allicht, maar bijna zo verslavend als meth.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.